Sociaal

Welzijn van onze medewerkers bevorderen

We stellen ons tot doel dat we op onze jaarlijkse welzijnsenquête elk jaar beter scoren dan het voorgaande jaar.

Om dat te bereiken werken we tegen eind 2025 een NPS-framework uit, doen we een nulmeting en voorzien we uiteraard de nodige opvolgacties. Voor minstens 1 jaar lang organiseren we Fit@Work-acties. De initiatieven die we nu al nemen, zoals focus op ergonomie en de aanwezigheid van vertrouwenspersonen en een burnout-preventiecoach, zetten we uiteraard verder.

Digitale inclusie vergroten

DNS Belgium is en blijft ook in de toekomst een actieve promotor van meer digitale inclusie in België. Met Digital for Youth bereiken we op dat vlak de grootste impact. We blijven Digital for Youth daarom ook in de toekomst zowel financieel als operationeel ondersteunen. 

Minstens een keer per jaar nemen we een actie om de digitale inclusie van diverse doelgroepen te verhogen. Onze website houden we volgens de AnySurfer- en WCAG-normen toegankelijk voor mensen met beperkingen en in onze externe communicatie proberen we helder taalgebruik te hanteren. De richtlijnen van Wablieft zijn daarbij onze leidraad.

Diversiteit

Meer nog dan nu het geval is, moet DNS Belgium een organisatie worden die diversiteit omarmt en versterkt, dankzij een diversiteit aan medewerkersprofielen. Om dat te bereiken stellen we in 2025 een diversiteitsbeleid op dan we in de periode 2025-2030 zullen implementeren.

 

Privacy en veiligheid van internetgebruikers 

Uit onderzoek blijkt dat internetgebruikers bezorgd zijn om hun privacy en de veiligheid van hun gegevens. Met diverse online campagnes willen we het bewustzijn rond cyberveiligheid bij het brede publiek vergroten. We denken daarbij bijvoorbeeld aan specifieke trainingen voor jongeren en bewustmaking bij ouderen

Met een tweejaarlijks onderzoek monitoren we of het bewustzijn rond cyberveiligheid bij internetgebruikers toeneemt. 

DNS Belgium heeft de verantwoordelijkheid om het recht op privacy van registranten te beschermen. Daarom werken we sinds 2018 nauw samen met de FOD Economie en de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA). Om frauduleuze websites op een snelle en efficiënte manier onbereikbaar te maken riepen we samen de Notice & Action procedure in het leven. Daarnaast zullen we nog meer tools ontwikkelen om domeinnaamhouders de controle te geven over hun privacy (privacy by design).

Foutieve inhoud voorkomen

Een vrij recente en terechte bezorgdheid van internetgebruikers gaat over foutieve inhoud op het internet. Denk daarbij bv. aan fake news. Om foute inhoud op het internet tegen te gaan zullen we maximaal meewerken met verantwoordelijken zoals het BIPT. We volgen maatschappelijke ontwikkelingen op de voet en onderzoeken of we een beleid moeten uitwerken rond fake news en foutieve inhoud op het internet.

Lees ook